پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 204228
امروز بايد برجام دو را شروع کنيم/معناي برجام باز شدن مرزها براي واردات کالاها نيست
تاریخ انتشار : 1394/11/15 10:04:46
نمایش : 1054
رئيس‌جمهور با بيان اينکه ما دنبال اشتغال و رونق اقتصادي هستيم، گفت:‌ هيچ دولتي به اندازه دولت يازدهم تحمل نداشته است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حسن روحاني رئيس‌جمهوري کشورمان عصر امروز در مراسم روز ملي فضايي که در سالن اجلاس سران برگزار شد، طي سخناني گفت: ايام دهه فجر انقلاب اسلامي را به ملت بزرگ ايران ،‌دانشمندان، تلاشگران در زمينه فناوري فضايي تبريک و تهنيت عرض مي‌کنم.

وي افزود: چه روزهاي پرنشاطي بود که ملت بزرگ با اتکاء به خداوند و اعتماد به نفس ملي و با رهبري آن مرد استثنايي توانست پرچم استقلال و آزادي را در اين سرزمين برافراشته دارد.

رئيس‌جمهور اضافه کرد: چه کسي فکر مي‌کرد هنگامي که به يک سال قبل‌تر از آن اتفاق بزرگ مي‌نگريم يعني بهمن 56 و 55 چه کسي فکر مي‌کرد در داخل و در جهان که مردمي تنها اما متحد با رهبري آسماني گرچه دست خالي اما با دل‌هاي پراميد بتوانند يک رژيم استبدادي و ريشه‌ دوانده در اين کشور را سرنگون کنند و درهاي زندان‌ها را باز کنند و انقلابيون و ايثارگران انقلاب اسلامي را از زندان‌ها آزاد کنند.

روحاني بيان کرد: چه کسي فکر مي‌کردم مردم به صحنه بيايند و تمام کساني که اين کشور را به نحوي تصرف کرده بودند و بر اين کشور استيلا يافته بودند و قدرت‌هاي بزرگ به ويژه آمريکا اينها را از کشور بيرون بريزند و روي پاي خود بايستند و انقلاب بزرگ اسلام را به ثمر بنشانند. حتي 12 بهمن هم فکر نمي‌شد که اين انقلاب ظرف 10 روز ديگر به ثمر بنشيند. حتي 21 بهمن هم فکر نمي‌شد . اما وقتي يک ملتي يکپارچه شد خداوند هم آن ملت را ياريگر است.

رئيس‌جمهور با بيان اينکه آن روزهاي شکوهمند را تنها کساني مي‌توانند لمس کنند که حضور داشتند، افزود: هيچ گاه فيلم و کتاب و تبيين آن روزها براي نسل‌هاي بعدي نمي‌تواند ويژگي‌هاي آن ايام را براي نسل جديد روشن و مبرهن سازد، قدرت و دنيا و همه چيز پشت رژيم جبار بود اما اين مردان توانستند آن هدف بلند خودشان و آرمان مقدس را به دست آورند.

روحاني تاکيد کرد: در بهمن 57 انقلاب ما تمام تاريخ آن ايام را تحت تاثير قرار داد. شما نگاه کنيد در ماه‌هاي پيش از انقلاب در صدر اخبار جهان حرکت انقلابي اين سرزمين بود و اين خبر همه چيز را تحت الشعاع قرار داده بود و هنگامي که انقلاب پيروز شد فکر مي‌کردند که چند هفته‌اي و چند ماهي اين مردم بر آرمان خود دست يافته، ظاهر خواهند شد اما به زودي خواهند آمد و انقلاب را سرنگون خواهند کرد و اين موضوعي را که بنده مي‌گويم تعبير سياست‌مداران غرب در همان روزهاي اول انقلاب است.

روحاني ادامه داد: تعبير آنها اين بود که روحانيت، امام و مردم توانستند آن رژيم گذشته را سرنگون کنند اما ساختن يک نظام جديد امکان پذير نخواهد بود.

وي گفت: آنها فکر مي‌کردند که خيلي زود برمي‌گردند حتي آن کسي که فرودگاه مهرآباد را با گريه ترک کرد هم فکر مي‌کرد چند ماه بعد برمي‌گردد و سلطه خودش را ادامه مي‌دهد، حادثه بسيار عظيم و بزرگي نه تنها در تاريخ ما و منطقه بلکه در تاريخ جهان بود.

رئيس‌جمهور خاطرنشان کرد: البته در اينجا بسياري از خدمت‌گذاران ارتباط کشور حضور دارند، ارتباطات آن روز در پيروزي انقلاب ما نقش بسياري داشت.

روحاني خاطرنشان کرد: امام در نوفل‌لوشاتو سخنراني مي‌کرد و از طريق خط تلفن آن نوار به داخل کشور فرستاده مي‌شد و در آنجا آن نوار را در پاي تلفن مي‌گذاشتند و در داخل کشور هم ضبط مي‌کردند و به استان‌ها مي‌فرستادند. البته اين اقدامات بر اساس دستگاه ارتباطي آن زمان و عصر انجام مي‌شد. حتي در آغاز انقلاب اسلامي يعني نهضت اسلامي در سال 41 باز هم يک نوع ارتباط بود.

وي گفت:‌اگر ملتي مي‌خواهد حول محوري جمع شود ارتباط اولين وسيله براي آن است که از افکار يکديگر و برنامه يکديگر باخبر و مطلع شود.

وي تاکيد کرد: انقلاب اسلامي حادثه بسيار مهم و بزرگي بود که يکي از ويژگي‌هايش پيروزي يک ملت نه تنها بر استبداد داخلي بلکه بر استعمار خارجي و قدرت‌هاي جهان بود. امروز بعد از 37 سال به آن روزها مي‌باليم و مغروريم و افتخار مي‌کنيم به خاطر امام و ملت‌مان و ايستادگي جوانان و شهدا و حوزه‌ها و دانشگاه‌هامان که پشت سر امام به خاطر آزادي و استقلال خودشان و احياي قانون اسلام در اين کشور ايستادند و مبارزه کردند و تحمل کردند و با صبر و استقامت انقلاب را به پيروزي رساندند.

روحاني خاطرنشان کرد: خوشحالم که سي و هفتمين سال انقلاب با يک تحول بزرگ ديگر توام شد و تقارن پيدا کرد و مردم ما براي احقاق حقوق خود ايستادند، مقاومت کردند و تحريم‌ها و فشارها و سختي‌ها را به جان خريدند که اگر ايستادگي مردم و درايت و ارشاد مقام معظم رهبري نبود و اگر کاردانان و کارشناسان و عالمان باتجربه فداکار پشت ميز مذاکره نبود، امروز نمي‌توانستيم برجام يا فرجام برجام را شاهد باشيم.

وي با بيان اينکه کار بزرگ و عظيمي توسط ملت انجام گرفت تصريح شد: ما هيچ حادثه‌اي را با انقلاب اسلامي مقايسه نمي‌کنيم بلکه از تقارن اين حادثه بزرگ با آن حادثه سخن مي‌گوييم چراکه انقلاب بزرگ و عظيم اسلامي که افتخار تاريخي ما بود، در سايه ايستادگي و مقاومت 15 ساله مردم محقق شد تا توانستند به حق آزادي خودشان برسند.

رئيس‌جمهور ادامه داد: بار ديگر در يک بخش ديگر و در يک شعاعي کمتر مي‌بايست آزادي را تجربه مي‌کرد، دشمن در سال‌هاي گذشته حصار تحريمي را براي اين ملت ظالمانه ايجاد کرده بود.

روحاني با اشاره به مشکلاتي که در زمان تحريم با آن روبرو بوديم خاطرنشان کرد: نه يک کشتي مي‌توانست در بنادر ما پهلو بگيرد و اين کشتي مي‌بايست در بنادر کشورهاي همسايه پهلو مي‌گرفت. لنج‌ها و قايق‌ها و کشتي‌هاي کوچک بايد اجناس را مي‌آوردند که هر کانتينري 700 دلار اضافه از جيب مردم پرداخت مي‌شد و گاهي کشتي که مي‌خواست بيايد بايد پرچم يک کشور ديگري را اجاره مي‌کرديم چراکه پرچم کشور را ما را اجازه نمي‌دادند و پولي بايد بابت آن مي‌داديم.

وي ادامه داد: براي صادرات و واردات نمي‌توانستيم پولي را جابه جا کنيم، در اکثر موارد نمي‌توانستيم و با ريسک توام بود و در جايي هم که امکان داشت و حداقل 10 درصد تا 25 درصد اضافه از جيب مردم پرداخت مي‌شد، نفتي که مال ما بود و بازاري که حق ما بود نمي‌گذاشتند نفت صادر شود و از همه جا و با همه امکانات و از جمله از طريق ماهواره‌هاي تجسسي همه چيز را تحت کنترل درآورده بودند. 

روحاني خاطرنشان کرد: همه اين فشارها براي اين بود که مردم کشور ما در برابر قدرت‌هاي جهاني سر فرود بياورند و تسليم شوند و تمام اين مقاومت‌ها براي اين بود که بگوييم مي‌ايستيم، تحمل مي‌کنيم و راهمان را ادامه مي‌دهيم. فشارها را به جان مي‌خريم اما در برابر حرف زور سرتواضع و تسليم فرود نمي‌آوريم و اين شعار و عمل مردم ما بود.

رئيس‌جمهور تصريح کرد: در عين حال براي اينکه در يک هدف بلندمدت به موفقيت و پيروزي برسيم بايد کوتاه‌ترين و بهترين و کم‌هزينه‌ترين راه را برمي‌گزيديم و انتخاب مي‌کرديم، آنچه در طول 30 ماه گذشته تحقق پيدا کرد اعتقاد به اين سخن بود که مي‌توان با دنيا حرف زد و مي‌توان با منطق افکار عمومي دنيا را تحت تاثير قرار داد و مي‌توان در يک معامله‌اي با دنيا کاري انجام داد که پيروز شويم و طرف مقابل ما نيز احساس شکست نکند.

وي ادامه داد: ما به اهداف اصلي خود برسيم و طرف مقابل نيز به هدفي که مدعي است هرچند از نظر ما خيالي باشد چرا که هدف مهم آنان اين بود که ايران به بمب اتم نرسد در حالي که ايران هيچ گاه به دنبال بمب اتم نبوده است و به دنبال فناوري صلح‌آميز هسته‌اي هستيم و اکنون نيز همان را دنبال مي‌کنيم بنابراين طرف مقابل نيز به هدفي که ادعا مي‌کند برسد و يعني همان که مي‌گفتيم اين کار برد-برد امکانپذير است.

روحاني خاطرنشان کرد: البته حق مردم و خيلي‌ها است که به خاطر اين همه ظلمي که به مردم شده است نسبت به قدرت‌هاي بزرگ اعتماد نداشته باشند، نگران باشند و اين حقي طبيعي است اما آن راهي که مردم ما از خرداد 92 انتخاب کردند و مسيري که مردم به آن راي دادند، اکثريت مردم ما به اين نتيجه رسيدند که راه تعامل سازنده ما را به يک برنامه اقدام مشترک مي‌رساند  که آن همان برجام بود و آن هدفي بود که مردم ما به آن دست يافتند.

رئيس جمهور تصريح کرد: براي اين کار وحدت، اتحاد، مهرباني، همدلي و هم‌زباني نياز بود و لذا اين گونه سال همدلي و همزباني شد تا در برابر قدرت‌هاي بزرگ به نتيجه برسيم که به نظر من هيچ کس حتي سرسخت‌ترين دشمنان ما ترديد ندارند که در اين معامله ملت ما سود برده است و ملت ما پيروز شده است.

وي ادامه داد: حتي کشورها و چند کشوري که برخي مشروع و برخي نامشروع داد و فرياد مي‌کنند و مي‌گويند چرا اين توافق حاصل شده است، آنها نيز اتفاقا مي‌گويند که اين برد ايران بوده است و آنها نيز بر همين امر تاکيد دارند که اين قدرت ايران بوده است حتي آنهايي که در ايالات متحده آمريکا با بداخلاقي و بدخواهي سخنان ناصحيح مي‌گويند، اتفاقا آنان نيز مي‌گويند که ايران پيروز اين صحنه بوده است.

روحاني خاطرنشان کرد: دوستان و کشورهاي منطقه که جاي خود را دارند و اين يک پيروزي و موفقيت در تاريخ ملت بزرگ ايران است. اکنون زماني است که بايد برجام دو شروع شود، برجام همان برنامه جامع اقدام مشترک بين ايران و گروه 1+5 بود و امروز نيازمند برنامه جامع مشترک ملي هستيم.

روحاني خاطرنشان کرد: ما از برجام يک عبور کرديم و امروز بايد برجام دو را آغاز کنيم و همه از جمله موافق دولت، مخالف دولت و منتقد همه بايد دست به دست هم دهيم چراکه در اهداف ملي و در توسعه کشور با يکديگر اختلاف نداريم.

وي ادامه داد: ما براي اينکه معضلات آب را حل کنيم، معضلات محيط زيستي را حل کنيم و يا براي اينکه بر فضا مسلط شويم و يا براي اينکه در بيو، نانو، آي تي، آي سي تي بتوانيم موفق شويم با يکديگر اختلافي نداريم و خوشبختانه در مشکلات اصلي کشور نظراتمان به يکديگر نزديک است.

روحاني با طرح اين پرسش که از هر کسي بپرسيد مشکل اصلي کشور چيست، حتما به شما پاسخ خواهد داد که مشکل اصلي کشور بيکاري است، خاطرنشان کرد: بنابراين ما به دنبال رونق اقتصادي هستيم و به دنبال اشتغال هستيم و در اين زمينه اختلاف نداريم و به نظر من بايد با دنيا به نفع کشور تعامل کنيم.

وي ادامه داد: به نظر من اين دولت با تحمل‌ترين دولت بود چراکه من سوابق دولت‌هاي گذشته را  به خوبي دارم و من در بخش هايي از اول انقلاب تا به امروز بوده‌ام و هيچ دولتي به اندازه اين دولت تحمل نکرد. انتقاد که اصلا تحمل نمي‌خواهد و انتقاد خوب است اما حتي تخريب را هم اين دولت تحمل کرد.

وي خاطرنشان کرد: من نمي‌خواهم مقايسه کنم اما همه پيغمبرها اذيت شدند اما هيچ کس به اندازه پيغمبر اسلام اذيت نشد و اکنون ممکن است دولت‌هاي ديگر هم اذيت شده باشند اما هيچ دولتي به اندازه اين دولت اذيت نشد البته مردم قدرشناس هم انصافا از اين دولت حمايت مي‌کنند.

روحاني خاطرنشان کرد: ما امروز نه در مشکلات اختلاف داريم و نه در اهداف بلند خود اختلاف داريم، همه بايد کنار هم قرار بگيريم و ما نيازمند برنامه جامع اقدام مشترک ملي که همه بايد به صحنه بياييم و يکي از آن صحنه‌ها فناوري‌هاي نو است که همه بايد حضور پيدا کنيم و هر کسي به سهم خودش بايد نقش ايفا کند و آنچه مي‌توانيم و مي‌شود را بايد به مردم واگذار کنيم.

رئيس‌جمهور تصريح کرد: شما فرض کنيد اگر اين ماهواره صد قسمت دارد و مي‌توان 70 قسمت را به شرکت‌هاي بيرون بدهيم، نقشه را به آنان بدهيم در کارگاه‌هاي خود بسازند و به ما تحويل دهند.  بنابراين مونتاژ نهايي را ما بايد برعهده بگيريم و بايد نظاره کنيم و بايد دستگاه‌هاي کوچک و چابک کنيم.

وي ادامه داد: اکنون در برخي کشورها بخش‌هاي بزرگ فضايي و فناوري را به شرکت‌هاي خصوصي واگذار کردند و حتي شرکت‌هاي خصوصي بتوانند سفينه‌هايي را درست کنند که مردم بتوانند با آن به برخي سيارات مسافرت کنند و توصيه من به بخش هاي نظامي و وزير دفاع هم اين است که کارهايي را که مي‌توان به مردم واگذار کنيم به بخش خصوصي واگذار کنيم. گاهي برنامه‌اي هست محرمانه و سري است که اين بحث جدايي دارد.

روحاني تصريح کرد: در فناوري‌هاي نو و تصميمات خود بايد اولويت‌بندي کنيم حتي در يک فناوري‌ صدها پروژه باشد و بايد ببينيم اولويت اول ما چيست و مسئله اولويت‌دار را اهميت دهيم و آن را انتخاب کنيم. ما در برنامه‌هاي تحقيقاتي اين گونه بايد عمل کنيم چراکه منابع ما محدود است و با منابع محدود نمي‌توانيم همه کار انجام دهيم بنابراين بايد اولويت‌بندي کنيم و آني که اولويت اول را دارد را انجام دهيم تا به نتيجه برسيم.

رئيس‌جمهور با بيان اينکه بايد برنامه‌هاي فناوري خود را براي مردم توضيح دهيم و اين گونه نباشد که مردم از برنامه‌هاي صلح‌آميز هسته‌اي، نانو، برنامه فضايي، برنامه بيوتکنولوژي اطلاع نداشتند و بايد آن را در معرض افکار عمومي قرار دهيم و بايد درباره آن توضيح دهيم چراکه مردم به ما کمک مي‌کنند، حمايت مي‌کنند و بايد در سياست‌‌گذاري مردم ما حضور پيدا کنند و بايد کمک کند و اطلاعات شفاف در اختيار مردم قرار دهند.

روحاني در ادامه سخنان خود با تاکيد بر اينکه بايد اطلاعات شفاف در اختيار مردم قرار دهيم، گفت: بايد بگوييم چه چيزهايي نياز داريم حالا امروز وسايل ارتباط جمعي ما بسيار زياد است و به راحتي مي‌توانيم در شبکه‌هاي اجتماعي آنها را قرار دهيم و مردم را مطلع کنيم، امروز شرايط با گذشته بسيار متفاوت است.

وي افزود: ما بايد به اهداف بلندي که مدنظرمان است، دست يابيم. فناوري فضايي براي همه ما مهم است و تنها شامل بخش مخابرات، صدا و سيما و صدا و تصوير نيست بلکه در بسياري موارد ما به اين فناوري در بخش‌هاي نظامي،‌ غيرنظامي،‌ امنيتي، غيرامنيتي، زيست‌محيطي، کشاورزي، پزشکي نياز داريم.

رئيس قوه مجريه با بيان اينکه امروز شرايط ارتباطات با گذشته متفاوت بوده و يکي از ويژگي‌هاي امروز دنياي ارتباطات است، گفت: الان هر کسي با استفاده از يک گوشي همراه مي‌تواند با دنيا ارتباط برقرار کند و اطلاعات و افکار را در کمترين فرصت در اختيار بگيرد و مشخص نيست با اين سرعت افزايش تکنولوژي در آينده چه اتفاقاتي بيفتد. پس ما بايد در صحنه فناوري‌ها حضور داشته باشيم زيرا دنياي امروز دنياي رقابت‌هاست. ما نبايد در مرحله نخست همواره بايستيم زيرا هنگامي که ساير کشورها در مراتب و رتبه‌هاي بالاتري قرا گرفتند بايد از تکنولوژي و پيشرفت‌هاي آنها استفاده کنيم و کار را در همين مسير ادامه دهيم.

روحاني گفت: آنچه که بعد از برجام براي ما ايجاد شده، فضاي نوين براي فناوري و علم امروز با شرايط جديد ارتباطات با دانشگاه‌ها، مراکز تحقيقاتي است، حتي در سفر اخير ما در خريد هواپيماها و بخش نفت که با برخي کمپاني‌هاي بزرگ نشست داشتيم يکي از نکاتي که بنده به آن تاکيد داشتم اين بود که ما اين هواپيما را مي‌خريم اما بايد بخشي از قطعات اين هواپيما هم در داخل کشورمان توليد شود و همچنين تاکيد داشتيم در بخش نفت و گاز در مراکز تحقيقاتي‌شان حضور داشته باشيم.

رئيس‌جمهور گفت:‌معناي برجام اين نيست که دروازه باز شده و تحقيقات را کنار بگذاريم و هر چه مي‌خواهيم از خارج بخريم و بياوريم و مصرف کنيم، معناي برجام اين است که راه براي ارتباط ما با دنيا باز شده و اينکه از فناوري و دانش ديگران استفاده کنيم.

روحاني افزود: رؤساي جمهور کشورهايي که در طول اين مدت به ايران آمدند و هم در سفرهاي پس از برجام ما به صراحت به همه گفته‌ايم که ما دنبال آمدن سرمايه، فناوري به داخل کشور هستيم و جوانان و دانشگاهيان و مراکز تحقيقاتي و فناوري ما و شرکت‌هاي دانش‌بنيان ما آمادگي‌شان امروز به مراتب از گذشته بيشتر است. براي اينکه بتوانيم از علم و دنش استفاده و بهره‌برداري کنيم. البته خودمان هم بايد از ابتکار و خلاقيت‌مان استفاده کنيم.

وي افزود:‌ پيامبر فرمود سلطان، علم است اگر شما مي‌خواهيد در علم و دانش پيش برويد و اگر مي‌خواهيد به تعبير قرآن بر آسمان و زمين مسلط شويد راهش علم و دانش و فناوري است.

رئيس قوه مجريه گفت: بنده در برابر تمام دانشمندان کشور و همه جوانان و اساتيد و همه آنهايي که براي عظمت نام ايران و ملت ايران تلاش مي‌کنند سر تعظيم فرو مي‌آورم.

رئيس‌جمهور تصريح کرد:‌ امروز روز واردات کالا از بيرون به داخل کشور نيست بلکه امروز روز باز شدن فضا براي کار و کوشش و تلاش است. ما کار بزرگي را بايد انجام دهيم. هر ساله صدها هزار نفر از دانشگاه‌هامان فارغ‌التحصيل مي‌شوند که بايد براي اشتغال و علم و دانش آنها زمينه لازم را فراهم کنيم.

روحاني تاکيد کرد: رونق اقتصادي، کار و تلاش و به ويژه آناني که عالم هستند و در فناوري‌هاي مختلف تلاش کردند امروز يک رسالت بر عهده همه ماست که ان‌شاء‌الله خداوند ما را در اين راه موفق کند و بنده از تمام کساني که در ساخت اين ماهواره که امروز از آن رونمايي شد تشکر مي‌کنم.

منبع:فارس

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html